1. Informacje ogólne.

Operatorem serwisu psychiatra-poznan.pl jest Specjalistyczny gabinet psychiatryczny Maciej Bzowy, ul. Bóżnicza 11/24, 61-751 Poznań.

Strona realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

– Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
– Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
– Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego.

Gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie przepisów: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnie rozporządzenia o ochronie danych).

Administratorem danych osobowych jest Specjalistyczny gabinet psychiatryczny Maciej Bzowy.

Użytkownikowi strony psychiatra-poznan.pl przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich  sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody dowolnym momencie.

Dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

Użytkownikowi strony psychiatra-poznan.pl przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych jeżeli uzna, iż sposób przetwarzania jego danych osobowych narusza przepisy.

Dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z ustawy z dnia 14 lipca 1983 roku o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (Dz.U. z 2011r. Nr 123, poz. 698 z późn. zm.) i przepisami wykonawczymi do ustawy oraz Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych (Dz.U. 2011r. Nr 14, poz. 67).


2. Informacje w formularzach.

Dane podane w formularzu kontaktowym przetwarzamy w celu udzielenia odpowiedzi na wiadomości wysłane poprzez formularz ze strony.

Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.

Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza.


3. Informacje o plikach cookies.

Strona używa plików cookie, czyli niewielkie informacje tekstowe przechowywane na komputerze, tablecie lub smartfonie użytkownika. Zapisywane są one przez serwer na komputerze osoby odwiedzającej Stronę. Administrator uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w celach statystycznych oraz w celu zapewnienia prawidłowego działania Strony.

Administrator przetwarza pliki cookies w celu:

– dostosowywania informacji i wyglądu Strony do indywidualnych preferencji (powiększenie liter, kontrasty)
– prowadzenia statystyk

Przeglądarki internetowe domyślnie przechowują pliki „cookies” w urządzeniu końcowym Użytkownika. Możesz ograniczyć lub wyłączyć dostęp plików cookies w ustawieniach przeglądarki. W przypadku skorzystania z tej opcji niektóre funkcje mogą być ograniczone lub niedostępne.

Administrator gromadzi adresy IP odwiedzających Stronę, które są przydatne podczas diagnozowania problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych lub weryfikacji lokalizacji użytkownika zarówno prawdziwego jak i botów internetowych.


4. Cookies innych podmiotów.

Administrator korzysta z usług podmiotów trzecich w zakresie statystyk, ulepszania i analizy Strony. Podmioty trzecie wykorzystują pliki cookie i są stosowane przez takie podmioty jak Google, Facebook, YouTube, MailChimp. Nasza Polityka Prywatności nie reguluje zasad wykorzystania plików cookies przez podmioty trzecie.


5. Udostępnianie danych osobowych.

Administrator zbierając dane osobowe umożliwia bezpośredni dostęp jedynie upoważnionym Pracownikom i Podmiotom świadczącym usługi na rzecz Administratora (tj. usługi audytowe, IT i wsparcia technicznego) i jedynie w zakresie niezbędnym dla realizacji usług zleconych przez Administratora.

Dane osobowe Użytkowników mogą być przekazane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, a w szczególności właściwym organom wymiaru sprawiedliwości lub organom ścigania.


6. Zmiany i aktualizacja Polityki Prywatności.

Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności, o czym uprzednio poinformuje Użytkowników. Zmiany zostaną opublikowane na niniejszej stronie.

Ostatnia i aktualna wersja Polityki Prywatności obowiązuje od dnia: 20.02.2020 r.